Het is fijn om zeker te zijn

Een IT-auditor geeft onafhankelijke antwoorden op complexe IT-vragen.

Het is fijn om zeker te zijn

Een IT-auditor geeft onafhankelijke antwoorden op complexe IT-vragen.

 • Kwaliteit bevorderen
 • Deskundig oordeel en advies
 • IT beheersing

We leven in een 
digitaal tijdperk.

Informatie Technologie (IT) zit in en achter zo'n beetje alles wat we doen, maken, kopen, bedenken en organiseren. Geen product zonder chip. Geen proces zonder automatisering. Geen contact zonder data. Geen mens zonder smartphone. Geen leven zonder internet.

Risico's

Met het toenemen van het belang van IT, neemt het aantal oplossingen, producten, diensten, specialisten en adviseurs toe. Maar ook de afhankelijkheid, complexiteit en dus de risico's.

Waar zet u op in? Welke keuzes maakt u? Hoe houdt u het beheersbaar en op het juiste niveau? Voldoet u aan gestelde richtlijnen, wetten en voorschriften? Wie en wat kunt u vertrouwen?

Herkent u dit?

"Ons bedrijf innoveert. Slimme systemen analyseren en combineren gegevens. Daarmee onderbouwen wij belangrijke beslissingen. Toch blijft er iets knagen. Want: wie garandeert ons dat die gegevens wel kloppen?"

"Mijn bedrijf doet steeds meer online. Inkoop. Distributie. Verkoop. Soms loopt het storm. En juist daarvan lig ik wakker. Want: als onze IT-systemen het niet meer aankunnen, loopt alles in de soep. Wie garandeert mij dat onze systemen toekomstbestendig zijn?"

"Onze organisatie werkt met klantgegevens. Om de klanten beter van dienst te zijn gaan die gegevens door verschillende systemen. En dat maakt mij nerveus. Want wie garandeert dat die systemen waterdicht zijn?"

"Onze onderneming staat altijd onder druk. En om snel resultaat te leveren, zie je dat systemen worden omzeild en procedures worden losgelaten. Job done... op korte termijn. Maar ik maak mij zorgen om de lange. Wie wijst ons de weg in de chaos die zo ontstaat?"

Het is fijn om zeker te zijn.

Essentiële vragen, cruciale antwoorden. Want als iets zo bepalend is voor het succes en de continuïteit van het bedrijf en de organisatie als IT, wilt u zo veel mogelijk zekerheid. En dat is nu precies wat een IT-auditor geeft. Vanuit een onafhankelijke positie, met een schat aan kennis en ervaring en een rijk pallet aan controle instrumenten.

Herkent u zich in deze situatie?

Wat een IT-auditor zoal voor u kan betekenen

 • Loodst bij de ontwikkeling van een IT strategie en de implementatie er van
 • ​Bewaakt de optimale inzet van IT
 • ​Inventariseert en borgt risico's
 • ​Geeft inzicht in de kwaliteit van de beheerorganisatie
 • ​Doet objectieve uitspraken over privacy, beveiliging, aansprakelijkheid en de kwaliteit van de data
 • ​Monitort processen en standaarden
 • ​Versterkt adviezen over mogelijke verbeteringen in structuur en organisatie
 • ​Geeft een onafhankelijke 'second opinion' bij belangrijke en complexe IT-beslissingen
 • ​Geeft begeleiding bij complexe veranderingen
 • ​​Onderzoekt kansen en bedreigingen

Nederland is het enige land ter wereld waar gecertificeerde IT-auditors assurance (zekerheid) mogen afgeven volgens internationale auditstandaarden.

Voor meer informatie over het beroep, de beroepsvereniging en wat een IT-auditor voor u kan betekenen kijkt u op www.norea.nl.

Meer weten? Kom er achter wat een IT-auditor voor u kan betekenen.

Een IT-auditor geeft onafhankelijke antwoorden op complexe IT-vragen.

1800+

geregistreerde IT-auditors lid van Norea

Delen met je collega?

Delen met je collega?